Vraag:
Kun je een Arduino bakken zonder dat er iets op is aangesloten?
Peter Turner
2014-02-27 02:50:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk maar om de paar weken aan mijn arduino, dus soms en word ik veel onderbroken door kleine kinderen, dus als ik helemaal vergeet wat er op de firmware staat, haal ik de pinnen uit het stopcontact (omdat ik niets heb daar gesoldeerd) moet ik er 100% zeker van zijn dat ik mijn bord niet ga bakken?

Er zijn in het verleden microcontrollers geweest met functionaliteit waarmee je interne korte broeken kunt maken of de klok kunt instellen op een manier die betekent dat ze onherstelbaar zijn, maar niet recentelijk
Vier antwoorden:
#1
+7
jippie
2014-02-27 03:57:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel de controllers op een Arduino redelijk goed beschermd zijn, kunnen ze toch beschadigd raken door ESD (Electro Static Discharge). Hetzelfde effect dat een krokant geluid maakt als je je wollen trui in de winter uittrekt, of nadat je met rubberen schoenen op een tapijt hebt gelopen en je iemand anders aanraakt of een metalen en geaard voorwerp en je voelt een prikkeling. Statische elektriciteit kan de controller beschadigen. Het kan volledig kapot gaan, of het kan 'meestal' functioneren of de levensduur kan worden verkort.

Een Arduino kan ook gemakkelijk worden gedood met een piëzo-gasaansteker, maak gewoon de vonk in de buurt van de koperen sporen die voer rechtstreeks in de controller. Dit is grotendeels hetzelfde effect als hierboven.

Nogmaals, de controllers zelf zijn redelijk goed beschermd, maak je er niet al te veel zorgen over. Maar als kinderen rondrennen (op hun rubberen schoenen), zorg er dan voor dat ze niet per ongeluk een vonk van hun pink naar je Arduino trekken. De beschermende metalen tas is het beste, maar als je hem in een kast of doos opbergt, moet dit net zo goed werken.

Als algemene vuistregel geldt: hoe sneller de elektronica, hoe gevoeliger deze is voor ESD. Een Due is waarschijnlijk gevoeliger dan een UNO of een MEGA. Maar met normaal, statische elektriciteit vermijden, zou het gebruik in orde moeten zijn.

`Een Arduino is ook gemakkelijk te doden met een piëzo-gasaansteker, maak gewoon de vonk bij de kopersporen die rechtstreeks in de controller komen. 'Deze is grappig: waarom zou iemand dat willen doen? Is dat een ervaring uit het echte leven van jou?
@jfpoilpret Ik weet niet of het een leuk experiment is (voor goedkope chips die je sowieso niet nodig hebt). Je weet maar nooit met kinderen. Maar het was vooral bedoeld om te illustreren wat er aan de hand is.
#2
+5
RedGrittyBrick
2014-02-27 02:54:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Arduino's zijn verre van kogelvrij, maar als er niets is aangesloten (behalve een stroombron natuurlijk), betwijfel ik of het schade zal toebrengen. Upload bij twijfel Blink ernaar.

Er zijn robuuste Arduino-compatibele apparaten. Een van hen heeft een nogal voor de hand liggende naam

Wat zou die voor de hand liggende naam zijn? Ruggedduino? ;) Je zou dat waarschijnlijk in je antwoord moeten zetten omdat het `BulletProofDuino` zou kunnen heten en die laatste zin zou nog steeds van toepassing zijn.
@AnnonomusPerson: Ik probeer de hoeveelheid advertenties waaraan ik jullie mensen blootstel, te beperken. (Vooral (?) Omdat ik geen band heb met het betreffende bedrijf)
Het lijkt er echter op dat als een gebruiker er een wil, u hem erover moet vertellen. Je kunt gewoon zeggen * ik heb gehoord van _____ *. Om nog maar te zwijgen, je bent ook niet echt verbonden met Arduino. :)
@AnnonomusPerson: Antwoord bijgewerkt om minder terughoudend te zijn.
#3
+2
Manishearth
2014-02-27 03:33:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is over het algemeen een goed idee om niet te proberen om input te krijgen van een pin die is geconfigureerd als pinMode (OUTPUT) en vice versa. Bovendien geef ik er de voorkeur aan om geen input te krijgen van getatoeëerde pinnen. Beide gevallen zijn onschadelijk, maar het is een goede gewoonte om dit niet te doen, vooral omdat ze kunnen problemen veroorzaken wanneer ze worden gecombineerd met bepaalde hardware.

Over het algemeen worden Arduino's beschermd tegen software problemen. Je kunt een Arduino niet uitbranden met alleen defecte software.

Er zijn echter veel manieren om een ​​Arduino via hardware te frituren.

#4
+2
Anonymous Penguin
2014-02-27 03:50:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

100% zeker? Nr. 99.9999 [herhalend]%? Ja

Hier zijn een paar problemen die u kunt tegenkomen:

  • Pinnen 0 en 1 gebruiken wanneer aangesloten op USB (zou het niet beschadigen, zou de USB-chip op een bord met een aparte USB-chip waarschijnlijk de "beschadigde" gegevens negeren.)
  • Je noemde nooit je bord. Als het een Uno is en je hebt je USB-firmware gewijzigd, kunnen er enkele problemen zijn met het reflashen van je bord als je vergeet dat je het hebt geflitst met toetsenbordfirmware. Het zal het niet beschadigen, maar je denkt misschien dat het gemetseld is als je vergeet het opnieuw te flitsen.
  • Als je maar een paar pinnen loskoppelt en andere erin laat, kan het raar zijn resultaten en bak de Arduino of wat dan ook gedeeltelijk is bevestigd
  • Als je fysieke wijzigingen aan het bord aanbrengt

De voorlaatste is degene die je echt moet zorgen over. Ik heb eerdere discussies gezien over het vernietigen van een bord met een schets, maar er is niets voorgesteld.

Ten slotte bestaat de kans dat je het kunt beschadigen door de lonten op de chip (s) op het bord te plaatsen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...