Vraag:
Hoe kan ik gegevens van / naar Arduino verzenden tot op een afstand van ~ 750 ft?
PQStorm
2014-02-27 03:37:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk aan een ontwerpproject voor een school (niet-sluitsteen, niet-elektrotechnisch project) waar we een systeem bouwen om op afstand een lier op een boot te bedienen waarmee een onafhankelijk werkende meter wordt neergelaten. tot gespecificeerde diepten met behulp van een druktransducer (bestuurd vanaf de kust).

Mijn huidige idee is om een ​​Arduino gegevens van de druktransducer te laten verzamelen terwijl deze is aangesloten op de lier (indien nodig omhoog / omlaag gebaseerd op de gewenste ingevoerde diepte). De arduino zou dan via USB op de Raspberry Pi B worden aangesloten. De Raspberry Pi zou dan via een wifi-USB-adapter communiceren met een router @ 2,5 GHz 802.11n aan de kust, die vervolgens zou communiceren met de laptop aan de kust. Het belangrijkste is dat de laptop aan de wal gegevens opneemt en de invoerdiepte voor de arduino verandert.

Arduino < ==> Raspberry Pi < ==> Router < ==> Laptop aan wal

Ik zag [deze informatie] [2] praten over verbinding maken met een Arduino via wifi , maar ik kon het potentiële bereik niet bepalen.

Een gerelateerd project met een boot die het Xbee-schild gebruikt.

Eens is de zorg dat we niet in staat zullen zijn om specifiek een antenne op de boot terug naar de kust te richten, dus we zijn op zoek naar een niet op de richting gerichte oplossing.

Ik vroeg me af op welke mogelijke manieren ik zou kunnen communiceren met de kust om de lierdiepte te regelen (outputweergave op de wal met de diepte, dan de diepte vanaf de kust kunnen veranderen). Bovendien vroeg ik me af of mijn installatie haalbaar zou zijn en wat uw suggesties zouden kunnen zijn.

Bedankt!

De vorige thread bevond zich op deze link: http: //% 20https: //arduino.stackexchange.com/questions/432/how-can-i-connect-to-an-arduino-using-wifi
Hoewel uw project een Arduino bevat, lijkt uw vraag niet op een Arduino-gerelateerde vraag, aangezien u WIFI beschrijft die is aangesloten op uw Raspberry Pi. Als je bijvoorbeeld de intentie had om een ​​Yun te gebruiken, dan zou je vraag logischer zijn op arduino.SE
@jfpoilpret Ik geloof dat hij op zoek is naar een manier om dit _zonder_ de Pi te bereiken. Hij noemt het omdat dat is hoe het gekoppelde gerelateerde project het bereikt
Oeps bedankt @JohnB mijn fout, ik heb dit gedeelte verkeerd gelezen. Dan lijkt de vraag OK voor arduino.SE. Het gebruik van 'zou' of 'wil' in de hele vraag doet me echter denken dat er momenteel helemaal niets is. Ik denk dat het OP zijn vraag moet aanpassen om duidelijker te maken waarnaar hij op zoek is: Arduino WIFI (inclusief het afstandsprobleem), of iets anders, inclusief Raspberry Pi
Merk op dat een directionele antenne aan beide uiteinden het bereik aanzienlijk zal verbeteren. Een directionele antenne zou daarom vanaf de wal op de boot kunnen worden gericht.
@jfpoilpret, je hebt gelijk dat ik momenteel niets heb op dit moment. Ik ben bezig met het bestellen van onderdelen voor een ontwerpproject op school. Ik ben op zoek naar een algemene oplossing en was van plan om de arduino te gebruiken voor zijn analoge inputs / outputs, omdat het is wat we hebben geleerd te gebruiken in de klas - ik heb geen uitgebreide achtergrond in schakelingen of codering (behalve VBA voor spreadsheets), dus ik weet niet helemaal zeker welke richting ik moet inslaan met dit probleem.
@JohnB heeft gelijk dat ik dit liever zonder pi zou benaderen, maar het is een oplossing die ik bedacht heb.
@jlbnjmn Ik wist niet dat het uit één bron kon komen - ik heb geen achtergrond in netwerken. Zou iets in deze richting (http://www.ebay.com/itm/Hana-24-dBi-Grid-Dish-Outdoor-2-4GHz-Wireless-Wi-Fi-Directional-Antenna-/360867760938) voldoende om het bereik te verbeteren?
Google voor '433 MHz transceiver'
Een antwoord:
#1
+8
Cybergibbons
2014-02-27 14:50:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn een aantal overwegingen die moeten worden gemaakt bij het overwegen van een draadloze communicatieoplossing over lange afstanden en over water.

WiFi kan over lange afstanden werken, vooral met kaarten met een hoger vermogen ( 1W-exemplaren zijn nu direct beschikbaar) en directionele antenne (alles van 3dBi tot 30dBi aan versterking). Er zijn voor- en nadelen aan het gebruik van WiFi voor uw doeleinden:

  • WiFi gebruikt 2,4 GHz, wat wordt verzwakt door de aanwezigheid van water en waterdamp. Als u zich dicht bij het oppervlak van het wateroppervlak bevindt, kan dit een variabel bereik veroorzaken bij weersomstandigheden met toenemende vochtigheid en opspattend water - zelfs lichte haperingen kunnen de luchtvochtigheid dicht bij het oppervlak enorm verhogen.
  • WiFi is een redelijk zwaargewicht protocol met verschillende lagen die elke keer dat er een verbinding wordt gemaakt, moeten worden ingesteld. Dit kost tijd en betekent dat marginale verbindingen geen verwerkingscapaciteit hebben, aangezien ze nooit kunnen worden ingesteld.
  • WiFi is bedoeld om een ​​hoge verwerkingscapaciteit te hebben (> 1MBps) en verslechtert onder dit punt niet gracieus. Het is niet vaak nodig om gegevens zo snel te verplaatsen in een Arduino-project. Snelheid en bereik zijn een afweging.
  • Een richtantenne op boten kan zwaar werk zijn. Hoe meer versterking een antenne heeft, hoe meer gericht hij is, wat op zijn beurt betekent dat je hem beter moet richten. Zelfs licht schommelen kan dit moeilijk tot onmogelijk maken. Het hangt ervan af of je op een gladde vijver bent of de zee echt.

Als je toch met wifi wilt gaan, maakt Ubiquiti een aantal nette producten zoals het Nanostation dat laat toe dat verbindingen met een groot bereik over een groot bereik worden opgezet.

Persoonlijk zou ik wegblijven van 2,4 GHz in de buurt van water en meegaan met een van de andere ISM-banden. Afhankelijk van uw locatie kan dit 315 MHz 433 MHz, 868 MHz of 915 MHz zijn. Het hangt ervan af in welke regio van de wereld u zich bevindt en welke u mag gebruiken.

Deze lagere frequenties zijn geschikt voor grotere afstanden en binnendringend object en water. Er zijn veel verschillende oplossingen in deze ruimte, die allemaal ups en downs hebben.

De Hope RFM12B is een erg populair klein RF-bord met verschillende gebruiksvriendelijke bibliotheken - ik gebruik Jeelib persoonlijk. Deze zijn net geschikt voor het bereik van 750 voet dat u nodig heeft. Ze zijn beschikbaar in alle meeste ISM-banden, en persoonlijk heb ik de 868 MHz beste buitenshuis gevonden, terwijl de 434 MHz binnenshuis beter is.

De nieuwere Hope RFM69W is een soortgelijk bord, maar met meer functionaliteit en meer kracht. Het heeft 13dBm (20mW) vermogen versus 0dBm (1mW) vermogen op de RFM12B. Ik heb een toename van het bereik van ~ 50-100% gezien met deze borden.

De RFM69HW is een krachtige versie met een vermogen van 20 dBm (100 mW). Ik heb dit niet getest, maar verwacht tot 3-4 keer het bereik van een RFM12B.

Ciseco, een Brits bedrijf, maakt ook een serie kaarten die CC1110-chips gebruiken als zendontvangers. Deze zijn in een XBee-achtige vorm. Een van hun kaarten, de ARF, heeft een eindversterker. Deze hebben een uitgangsvermogen van 26 dBm (400 mW) en in een korte test in een bebouwde kom heb ik een bereik van ongeveer 2 km gezien.

Het is belangrijk op te merken dat dit zendontvangers zijn zodat ze kunnen verzenden en ontvangen , wat betekent dat je kunt zien of er pakketten zijn ontvangen.

Er zijn borden zoals de nRF2401L die 2,4 GHz gebruiken, maar een veel lichter protocol gebruiken dan wifi, dus werken ze beter op marginale bereiken. Ze zijn spotgoedkoop (~ £ 2). Ze hebben hetzelfde nadeel wat betreft het bereik dat het water beïnvloedt.

Ik vind Xbee helemaal niet leuk. De borden zijn te duur en ik vind het bereik niet geweldig, zelfs niet met de modules met een hoger vermogen.

Je zou ook "je eigen kunnen rollen" en eenvoudige 434/868 / 915MHz aan-uit-keyed (OOK ) zender / ontvangers. Protocolontwerp is echter niet eenvoudig, en je verliest veel verborgen functionaliteit die de meer geavanceerde boards hebben.

Bedankt voor het antwoord, @Cybergibbons. Wat zou een relatief eenvoudig te implementeren systeem zijn? Ik ben niet extreem ervaren aan de softwarekant, maar ik ben bereid mijn best te doen om te leren, aangezien het niet al te veel moeite kost - ik heb een behoorlijke werklast dit semester. Ik word overladen met opties van jou (voor wat ik dankbaar ben), dus geef me alsjeblieft je deskundig advies! Dit is een project waarvan ik hoop dat ik het goed zal doen, terwijl ik hoop binnen een semester af te ronden.
Ik zou RFM69HW-modules gebruiken met Jeelib. Er is een actief en behulpzaam Jeelib-forum, deze worden veel gebruikt. Ik ga deze deze week testen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...