Vraag:
Moeten alle ongebruikte analoge ingangspoorten met aarde worden verbonden voor nauwkeurige A2D-metingen?
Kavka
2014-03-03 11:07:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik de A0-poort op mijn Arduino Uno om de uitgangsspanning van een LM35-temperatuursensor te lezen. Ik merkte op dat de uitlezing veel fluctueert als ik de resterende analoge ingangspoorten A1 tot A5 laat zweven. Zouden zwevende analoge ingangen de nauwkeurigheid van metingen op ingangspoorten die op sommige signalen zijn aangesloten, beïnvloeden.

Twee antwoorden:
#1
+12
Matt Clark
2014-03-03 11:37:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elke zwevende pin werkt als een antenne en kan de waarden eromheen storen, dit is een van de grootste nadelen van het gebruik van analoog.

Om de meest nauwkeurige metingen te krijgen met een minimale hoeveelheid interferentie, je kunt alle ongebruikte inputs naar de aarde trekken.

De nauwkeurigheid verandert niet, aangezien de nauwkeurigheid wordt bepaald door de sensor zelf. Het vermindert echter de hoeveelheid ruis / interferentie, waardoor u nauwkeurigere metingen krijgt.

Deze pull-to-ground kan worden bereikt door de ongebruikte analoge pinnen als digitale uitgangen te configureren en ze laag in te stellen.

  pinMode (A1, OUTPUT); digitalWrite (A1, LOW);  
Ik weet niet zeker of het een gelukkige gok is, maar een uitgangspen (inclusief An) laag sturen is ook de meest energie-effectieve manier. Hoog rijden of de pull-up mogelijk maken, verbruikt meer energie van de krachtbron.
@jippie - Als u geen kaartlekkage heeft, nemen ze waarschijnlijk ongeveer hetzelfde vermogen. Als u lekkage heeft, hangt het ervan af of het om stroom of aarde gaat.
@FakeName Nee, dat doen ze niet. Ik las een artikel over de kwestie zelf. Het laag laten rijden van de pin kost ongeveer evenveel stroom als het verlaten van een hoge impedantie. Hoog rijden of optrekken trekt meer stroom. Ik zal later vandaag proberen het artikel te vinden.
Ik heb het artikel niet gelezen, maar kan bevestigen dat het aansturen van alle pinnen hoog trekt marginaal meer stroom dan alles laag.
@jippie - Huh, dat is raar. Ik zou verwachten dat de totempaaluitgangen symmetrisch zijn. Ga figuur!
#2
+1
MrGlasspoole
2017-01-29 18:00:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zelfs als het instellen van de ongebruikte pinnen op OUTPUT / LOW iets minder stroom verbruikt dan INPUT met PULLUP ingeschakeld, denk ik dat de tweede optie meer veilig is.

Om iemand anders te citeren:

Als je per ongeluk een hete draad aanraakt met een uitgang die laag is ingesteld, maak je kortsluiting in je processor en maak je hem los. Als je per ongeluk een aardedraad aanraakt met een uitgang die hoog is ingesteld, maak je kortsluiting in de processor en maak je hem los. Als u per ongeluk een van de draden aanraakt met een invoer met pull-up, merkt u het niet eens.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...