Vraag:
Wanneer moet ik een transistor, mosfet, en wanneer moet ik een relais gebruiken?
Anonymous Penguin
2014-02-17 21:18:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben gewend om er een paar te relais, en ze zijn handig, vooral voor grote belastingen zoals een gloeilamp of ander 120V AC-apparaat. Het lijkt echter overdreven om een ​​relais te gebruiken voor een aantal LED's die aan elkaar zijn gekoppeld (parallel) en die 60 mA verbruiken (te veel voor de Arduino). Het zou ook niet werken als u het vaak aan / uit zou willen zetten of als u PWM zou willen doen. Ik heb wat gehoord over transistors en MOSFETS en weet er iets over. Wanneer moet ik ze allemaal gebruiken en hoe weet ik welk type ik moet krijgen? Ook lijkt het erop dat relais duurder kunnen zijn dan transistors / MOSFETS.

Bewerken: Hoe kan ik deze gebruiken met mijn Arduino?

Deze vraag lijkt off-topic omdat het over elektrotechniek in het algemeen gaat, niet specifiek over arduino. Het hoort hier https://electronics.stackexchange.com/
@jamolnng Ik ben het daar niet mee eens. Als een nieuwe gebruiker zoiets plaatst, weet hij over het algemeen niet hoe hij deze moet gebruiken. EE vereist over het algemeen een behoorlijke hoeveelheid kennis over het onderwerp alvorens te posten. Dit roept echter een probleem op van "moeten we migreren en het sluiten alleen omdat er overlap is?"
Klopt. We hebben echt gedefinieerde regels nodig over wat acceptabel is, en dat is wat deze bèta ons zou moeten helpen beslissen. Ook wat betreft EE heb je gelijk, want een post als deze zou daar hoogstwaarschijnlijk begraven worden. Ik blijf van mening dat het moet worden gemigreerd en gesloten omdat het niet echt specifiek met arduino te maken heeft, maar je hebt een geldig argument om het open te houden.
@jamolnng Ik respecteer je argument ook en ik zie beide kanten: ik heb zojuist deze vraag gepost om dit argument naar voren te brengen, omdat het niet echt in meta is beantwoord en ik dacht dat het een goed voorbeeld zou zijn om daadwerkelijk een vraag te posten zodat we kunnen zien hoe het afloopt.
[Gerelateerde metadiscussie.] (Http://meta.arduino.stackexchange.com/questions/59/what-should-our-policy-be-for-questions-that-wouldnt-survive-on-ee-but-arent )
Men zou ook optocouplers aan deze lijst kunnen toevoegen.
De eenvoudigste ontwerpvereiste die ik op dit moment kan bedenken, is: als u de netspanning wilt regelen, gebruikt u * nooit * een oplossing die alleen op transistoren is gebaseerd.
@AsheeshR Ik ben het ermee eens, ik zou het eerder niet hebben geaccepteerd als er niet zo zwaar was gestemd om het in de wacht te zetten. Ik heb de eindstemming uitgebracht. Dit was meer een "test" om te zien of we goede antwoorden zouden krijgen, maar de twee daar laten duidelijk zien dat dit geschikt zou zijn voor EE.
Twee antwoorden:
#1
+9
TheDoctor
2014-02-17 21:32:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Transistors zijn solid state switchers, dat wil zeggen dat ze geen bewegende onderdelen hebben. MOSFETS zijn als transistors, maar zijn geschikt voor hogere spanningen. Relais zijn duurder, maar ze hebben bewegende delen.

Transistors en MOSFETS produceren veel warmte. Ze hebben 3 pinnen (meestal), de basis, de zender en de verzamelaar. Meer informatie hier

Relais gebruiken een magneet om de positie van een metalen schakelaar te regelen. Ze nemen over het algemeen meer stroom op dan een Arduino-pin kan leveren, en daarom worden ze vaak aangestuurd door een transistor. Relais kunnen meestal meer stroom schakelen dan een transistor of een MOSFET.

Er zijn ook solid-state relais, die een TRIAC (zoals een transistor) bevatten. Deze kunnen niet zo veel schakelen als een normaal relais, maar hebben over het algemeen betere beoordelingen dan MOSFETS en transistors. voorbeeld

from Sparkfun

Er zijn hier een paar uitspraken die niet echt waar zijn. "MOSFETS zijn als transistors, maar zijn geschikt voor hogere spanningen" - Er is niet echt veel verschil in de spanningen die beide kunnen weerstaan. Dit is niet echt het belangrijkste verschil. Een BJT is een stroomgestuurd apparaat en een MOSFET is spanningsgestuurd.
"Transistors en MOSFETS produceren veel warmte" - alleen als ze grote stromen doorlaten.
"Ze hebben 3 pinnen die (meestal) de basis, zender en verzamelaar worden genoemd." - over het algemeen zijn ze op een MOSFET gate, source, drain.
[MOSFET's ** zijn ** transistors] (https://en.wikipedia.org/wiki/MOSFET), een van de grote familie, _ ** m ** etal - ** o ** xide - ** s * * emiconductor ** f ** ield - ** e ** ffect ** t ** ransistor_
#2
+5
jfpoilpret
2014-02-18 00:10:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Grote verschillen tussen relais en transistors zijn:

  • relais zijn alles-of-niets (zoals schakelaars), terwijl transistors meer of minder stroom door de collector kunnen sturen gebaseerd op de huidige stroom op hun basis.
  • relais zorgen voor isolatie tussen het commandocircuit (dat met de elektromagneet) en het gecontroleerde circuit (dat aan de schakelaarzijde van de relay)

Als je met arduino wilt spelen, moet je zeker weten over transistors; het gebruik van relais lijkt meer op speciale toepassingen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...