Vraag:
Hoe kan ik via wifi verbinding maken met een Arduino?
jlbnjmn
2014-02-25 12:50:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk aan het bouwen van een op zonne-energie, Arduino gebaseerd weerstation. Het weerstation bestaat uit een temperatuursensor en een fotoweerstand, en ik ben van plan in de toekomst een windmeter toe te voegen. Ik wil het weerstation aansluiten op mijn draadloze netwerk zodat ik de sensorgegevens van mijn computer kan ophalen zonder kabels te hoeven leggen (ik woon in een verhuur).

Wat zijn de verschillende aansluitmogelijkheden de Arduino naar wifi? Ik heb ethernetschilden, wifi-schilden en iets dat Xbee heet bekeken, maar ik begrijp niet waar ze allemaal voor zijn.

Ik heb ook een draadloze thuisrouter die ik zou kunnen gebruiken. Is het mogelijk om mijn Arduino Uno via de ethernet- of USB-poort van de router op de router aan te sluiten en vervolgens draadloos via mijn thuisnetwerk gegevens van de Arduino te ontvangen en opdrachten naar de Arduino te sturen? Zo ja, hoe zou dit worden bereikt?

Ik heb momenteel een kale Arduino Uno.

Heb je een Ethernet-shield?
U moet uw vraag verduidelijken: wat betekent "ermee communiceren"? Schetsen uploaden? Commando's naar een schets sturen? Gegevens uit een schets halen?
Ik heb geprobeerd details en context aan de vraag toe te voegen. Ik heb momenteel geen schilden.
Ik denk niet dat een herziening van de officiële Uno een ethernetpoort heeft. Ik denk dat je een Arduino Ethernet moet hebben (wat vergelijkbaar is), of misschien een onofficiële kloon?
Ik heb de vraag bewerkt om de ethernetpoort op de draadloze router te specificeren. Dus de vraag is: [Arduino +? + (Wireless Router OR?) = Arduino verzendt gegevens over mijn draadloze netwerk].
Bekijk ook de adafruit cc3000 wifi-module. Als u gegevens op de internetserver moet loggen, wordt wifi / ethernet aanbevolen, als u alleen de gegevens op uw pc nodig heeft, is een goedkopere optie het gebruik van motinos van low power lab.
Twaalf antwoorden:
#1
+26
sachleen
2014-02-26 00:05:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je hebt een paar opties om je Arduino aan te sluiten op het netwerk / internet.

Ethernet

Zoiets als het Arduino Ethernet Shield stelt je in staat om in een Ethernet-kabel van de muur of router naar je Arduino. De belangrijkste beperking is natuurlijk dat uw apparaat nu is vastgemaakt aan de kabel. Voor gebruik buitenshuis zou ik dit niet doen.

WiFi

Met het Arduino WiFi Shield kunt u verbinding maken met uw WiFi-thuisnetwerk. Dit is net als Ethernet, behalve dat het nu draadloos is.

De ESP8266 is een goedkoper alternatief dat, met de standaardfirmware, dezelfde functionaliteit heeft als het WiFi Shield. Pas op dat je hem voedt met 3.3V en niet met 5V zoals de rest van de Arduino. Het maakt ook gebruik van 3.3V logische niveaus, dus sluit de Arduino TX-pin niet rechtstreeks aan op de RX-pin van de ESP; gebruik een spanningsdeler.

RF

Als je veel sensoren of andere apparaten hebt die met elkaar moeten communiceren, is de beste optie meestal een RF-module. Je hebt hier veel opties, XBee is er een van. Bekijk de Sparkfun XBee Koopgids om alle beschikbare opties te bekijken. En dat is gewoon XBee. Er zijn veel andere draadloze opties beschikbaar, tegen allerlei prijzen.

Het probleem met RF is dat geen van deze verbinding maakt met internet. U zorgt ervoor dat al uw apparaten met elkaar of een basisstation communiceren, dat vervolgens via een WiFi- of Ethernet-module met het netwerk wordt verbonden.

Wireless Router Serial

Afhankelijk van wat voor soort draadloze router je gebruikt, je kunt de Arduino er rechtstreeks mee laten communiceren en dat gebruiken als je verbinding met een netwerk.

Wat betreft "RF" -communicatie, kunt u ook de populaire nRF24L01 + -modules gebruiken. Hiervoor zijn een aantal goede bibliotheken beschikbaar. Het probleem met de RF-link is dat je een andere Arduino of Raspberry Pi etc. moet laten draaien als de "ontvanger" die dan wordt aangesloten op je computer waar je de data wilt opslaan / bekijken / analyseren. Voor Wifi zijn er nu ook CC3000-schilden beschikbaar http://www.adafruit.com/products/1534
Tijdens het onderzoeken van de opties die je hebt geboden, kwam ik de Yun tegen. Zou dat een eenvoudigere optie zijn? Bedankt.
Kan zijn. heb het zelf nooit gebruikt. De schilden zijn niet moeilijk om mee te communiceren en zijn mogelijk goedkoper.
#2
+4
gone
2014-03-26 01:06:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trouw met OpenWrt en je Arduino

Koop een kleine OpenWrt-compatibele router zoals "TP-Link TL-WR703N", flash deze met de huidige stabiele versie van OpenWrt en sluit je Arduino aan op de USB-poort van de router .

Deze oplossing kost de helft of minder van de kosten van wifi-shields en heeft veel meer vermogen.

... en goedkoper als een YÙN.

Webserver voor slimme huisautomatisering op OpenWRT-router WR703N gekoppeld aan Arduino, in vergelijking met Raspberry Pi en Ubuntu, kan een startpunt zijn om hierover te lezen en je favoriete zoekmachine zal veel meer links vinden over trouwen met WR703N en Arduinos. ..

(!) Zie ook https://arduino.stackexchange.com/a/1754/653....

#3
+4
Suneesh
2015-01-01 16:23:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ESP8266 is een goedkope 5 $ wifi-module met UART-, SPI-connectiviteit. Dit kan naadloos worden geïntegreerd met Arduino, hetzij via de standaardfirmware met behulp van AT-opdrachten, of door aangepaste firmware te schrijven met behulp van de meegeleverde SDK en beschikbare GIPO. Voor meer informatie http://www.esp8266.com/

#4
+3
Madivad
2014-02-27 00:24:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk nu een paar maanden met xbee op de arduino en raspberry pi. Hoewel het zijn problemen en eigenaardigheden heeft, is het een geweldig hulpmiddel in de communicatieketen. Het is niet perfect, maar gezien de mesh-kant ervan, reikt het voor mij verder dan mijn wifi en kan het zelfs betrouwbaarder zijn (mijn Raspberry Pi met wifi valt af en toe uit, maar de aangesloten xbee blijft op de achtergrond functioneren.

Specifiek in mijn geval maakt het een seriële verbinding mogelijk tussen mijn apparaten (zijnde verschillende arduino's, een raspberry pi (coördinator) en mijn mac (voornamelijk gebruikt voor monitoring maar ook af en toe om seriële gegevens te injecteren)). In dit geval is het perfect. Het staat geen internettoegang of toegang buiten het xbee-framework toe, maar dat past perfect bij mij, aangezien de implementatie net zo eenvoudig is als Serial.print en Serial.read zonder Ethernet-overhead.

#5
+2
Aaron Klap
2014-02-27 05:21:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik Spark Core, een zeer eenvoudig te gebruiken Arduino-programmeerplatform. Dit platform is gebouwd op de primus dat wifi gebruiksvriendelijk en goedkoop moet zijn. Kan zelfs de Spark Core overal en altijd programmeren.

Hoe verhoudt het zich tot XBee in termen van: prijs (inclusief Arduino-aansluitmateriaal zoals een schild), afstandsbereik, programmeren (op Arduino)?
#6
+2
Johan
2014-03-25 01:45:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou een Arduino Yun kunnen proberen, het is als een Uno maar hij heeft wifi direct op het bord.

Er is een gedeelte in de "Gids voor de Arduino Yún" genaamd " De wifi aan boord configureren ", waarin wordt beschreven hoe u de wifi configureert.

Hallo, kunt u uw antwoord aanpassen met wat meer informatie? OP is al op de hoogte van de Yun, dus je antwoord zou nuttiger zijn als het mensen bijvoorbeeld zou helpen om de wifi-chip erop te gebruiken.
#7
+1
user851
2014-03-29 00:19:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat je wilt, is vrij eenvoudig te doen en de code bestaat al. Maar zoals ik het me voorstel, verbind je de sensor Arduino niet met je wifi. In plaats daarvan gebruik je een andere Arduino als je gateway, zoals deze:

Sensor Arduino: buiten geplaatst, aangesloten op temperatuursensor, windsnelheid, regenmeter?

Gateway Arduino: binnenin , met Wiznet 5001 ethernet shield

De Sensor Arduino en Gateway Arduino praten met elkaar via een ZEER eenvoudig te gebruiken draadloze transceiver, nRF24L01 +. De draadloze modules zijn $ 3 per stuk, en de bibliotheek voor gebruik is erg volwassen. Alle sensorgegevens worden eenvoudig naar de Gateway gecommuniceerd met behulp van deze bibliotheek.

De Gateway Arduino met ethernet fungeert als een webserver, waardoor elke computer in uw lokale netwerk een pagina kan openen en de huidige omstandigheden kan bekijken. Kijk op deze pagina voor de Arduino-code: http://arduino.cc/en/Tutorial/WebServer

Je wilt toch ook historische temperatuur- / windsnelheidsinformatie opslaan? Dit is het beste deel! De Gateway Arduino kan gegevens naar een service als Xively pushen, een gratis webgebaseerde gegevensverzamelingsservice die u ook een handige manier biedt om uw gegevens te visualiseren / in kaart te brengen. Er is een klein probleempje bij het gebruik van de Wiznet samen met de nRF24L01-module. De draadloze module en het ethernetschild gebruiken beide dezelfde bus om te communiceren, dus bekijk deze blog om te zien hoe je beide tegelijkertijd kunt gebruiken:

http: //www.heald .ca / content / arduino-ethernet-nrf24l01-and-pachubecosmxively

Xively laat je die gegevens ook openbaar of privé maken, zodat je ervoor kunt kiezen om je weerstationgegevens bij te dragen aan de gemeenschap.

Enkele andere opmerkingen: ik hou van nRF24L01 + -modules omdat ze spotgoedkoop zijn. Xbee-modules kosten meer dan de Arduino's zelf. U kunt nRF24L01 + -modules overal in huis blijven toevoegen zodra u een gateway hebt gemaakt. Hetzelfde kostenprobleem doet zich voor met wifi-schild - duur.

#8
+1
Twim
2016-01-05 03:06:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je een goedkoper alternatief wilt om WiFi-mogelijkheden aan Arduino toe te voegen, kijk dan naar ESP WiFi-shield.

Het werkt uitstekend met de WiFiEsp-bibliotheek. model is precies hetzelfde als Arduino WiFi Shield

#9
  0
suxing
2015-01-01 16:32:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Controleer de ESP8266 wifi-module, het is een goedkope module en kan met elke microcontroller worden bestuurd door AT-commando's, het is ook Soc, dus je kunt het stand-alone gebruiken.

#10
  0
user10490
2015-06-06 13:23:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het gebruik van de ESP8266 AT cmd-set is moeilijk en foutgevoelig. Stel voor dat je de ESP8266-01 reflasht als een UART-WiFi-bridge zoals hier beschreven ESP8266 Wifi Add-on voor Arduino Made Simple

Merk op dat u met de installatie ook uw wifi-instellingen opnieuw kunt configureren zonder de ESP8266-01 opnieuw te programmeren

#11
  0
Chiwda
2016-10-31 08:20:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het gebruik van het ESP8266-scherm is foutgevoelig, vereist een update die moet worden geflitst, wat solderen vereist, en het is niet geschikt voor een productieomgeving. Er zijn ook problemen met de stroomvoorziening omdat u een aparte stroomvoorziening van 3,3 V nodig heeft. Het is 2016 (!) En er zijn nu nog veel meer opties beschikbaar.

"Het UNO WiFi-bord is de Arduino UNO met geïntegreerde WiFi." http://www.arduino.org/products/boards/arduino-uno-wifi

en

"De Star Otto is het eerste Arduino-bord met de STM32F469-processor met WiFi. " http://www.arduino.org/products/boards/arduino-star-otto (eigenlijk is het sinds oktober nog steeds niet beschikbaar, "Coming Soon").

Let op: deze twee borden zijn van de OTHER Arduino-organisatie.

#12
  0
Lewen
2019-10-15 18:06:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na verschillende &-fouten in mijn IoT-project te hebben geprobeerd, zou ik aanraden om aan ESP32 te werken via ESP8266 (en ook Arduino Uno & Nano), behalve als je heel goed de omvang van je project kent.

Voordelen van ESP32 ten opzichte van ESP8266:

  1. Groter RAM, ESP8266: 32 KB instructie & 80 KB gebruikersgegevens, ESP32: 520 KB

Ik werk aan een IoT-project en probeer het apparaat op GCP te verifiëren met een certificaat. Het rootcertificaat van GCP is al ongeveer 120 KB, dus het past niet in ESP8266. Er zijn alternatieven, maar dat maakt de zaken ingewikkelder.

  1. ESP32 heeft bluetooth & ESP8266 niet

Nou, op een bepaald punt van je IoT-project zou je wil dat bluetooth uw apparaat met uw telefoon verbindt ...

  1. Sommige versies van ESP32 hebben geïntegreerde poorten voor de camera (zoek ESP32 CAM)

Met ESP8266 kun je zeker een camera gebruiken, maar dat vereist meer codering van &-bedrading en mogelijk slechtere prestaties.

En ten slotte probeerde ik een wifi-chip te bedraden met Arduino Uno & Nano, maar ik kwam enkele bugs en problemen met de AT-opdrachten. Dus nu ben ik best tevreden met ESP32 omdat alles geïntegreerd is.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...