Vraag:
Het aansturen van netspanning (230 V) tot 5/10 ampère met Arduino
Rajendra
2014-02-15 19:51:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een eenvoudige, goedkope oplossing om de stroomtoevoer naar bepaalde apparatuur aan / uit te zetten. De besturing wordt gedaan met behulp van een van de uitgangspennen van Arduino Uno.

De ingangstrigger en hoe deze te bedienen is afhankelijk van de applicatie. bijv. het regelen van een apparaat of het regelen van de toevoer naar een deel van de woning, maar in principe blijft de implementatie van de netstuurmodule hetzelfde. Dus op zoek naar een oplossing die veilig is tijdens het maken van verbindingen en die jarenlang binnenshuis wordt gebruikt.

Uw vraag brengt een belangrijk punt naar voren: zorg ervoor dat u weet wat u doet, want ** alles wat met netspanning te maken heeft, is potentieel dodelijk **. Hoewel u specifiek op zoek bent naar iets veiligs, zult u het waarschijnlijk moeten aanpassen en debuggen, wat nooit als veilig zal kwalificeren. Als je gewoon iets nuttigs of didactisch probeert te doen met je Arduino, kies dan iets anders om mee te spelen. Geef er de voorkeur aan om je spullen van stroom te voorzien met een hoogwaardige muurwrat of een kant-en-klare voeding.
Ik wil niet grof zijn, maar het lijkt erop dat uw vraag aan onderzoek ontbreekt. Googelt u naar een oplossing? Heeft u iets gevonden dat lijkt op wat u zoekt? Als je iets hebt gevonden maar het niet helemaal bij je past, laat het ons dan zien en vertel ons waarom. Deel uw onderzoek met ons.
Ik onderschrijf Ricardo's opmerking. Op welke manier dan ook omgaan met het lichtnet kan ** uiterst gevaarlijk ** zijn. Doe dit niet alleen om te experimenteren of * als u nog niet eerder met de netspanning hebt omgegaan *. De kleinste fout kan op meer dan één manier tot grote schade leiden.
> Googelt u naar een oplossing? Oké, ik had het op de eerste plaats moeten noemen. De googlede oplossingen waren in de trant van http://playground.arduino.cc/uploads/Main/relays.pdf. Wat ik niet veilig vond tijdens de montage en tijdens het gebruik, omdat het meestal niet temperatuurbestendig is om alles in een doos thuis te stoppen. Dus op zoek naar een oplossing die daadwerkelijk het probleem oplost van Ricordo en Asheesh.
Twee antwoorden:
#1
+6
TheDoctor
2014-02-15 20:43:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De PowerSwitch Tail 2 is een geweldige manier voor experimentatoren om de netspanning te regelen. Het is geïsoleerd en intern ontkoppeld, dus u hoeft alleen 5v, gnd en een signaallijn aan te sluiten om het te bedienen.

Dit model ondersteunt alleen 120V, maar er zijn ook kits voor 230V.

enter image description here

afbeelding van sparkfun

Veilig maar niet goedkoop. Maar +1 voor het aanpakken van veiligheid boven kosten.
Merk op dat dit model alleen 120V (VS) ondersteunt, terwijl het OP een oplossing nodig heeft voor 230V. Misschien is het goed om een ​​equivalent voor de Europese markt te zoeken.
Oh, klopt. EU-versie [hier] (http://www.powerswitchtail.com/Pages/PSTKKit.aspx)
Bedankt TheDoctor, ik ben op zoek naar dit soort oplossing.
Die link verwijst naar een pagina met Amerikaanse en EU-kits
#2
+2
seggy
2014-09-16 16:48:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spelen met netspanning is gevaarlijk - dus u kunt het beste een kit gebruiken die voor dat doel is ontworpen. Wees voorzichtig met units die zijn ontworpen in de VS - hun veiligheidseisen verschillen enigszins van die in het VK en Europa.

De Power Switch Tail-sets bevatten bijvoorbeeld geen zekering - als het apparaat dat wordt bediend defect raakt en start als hij een grotere stroom trekt, kan de schakelaar doorbranden.

Hier is er een die is ontworpen met Britse veiligheidsvoorzieningen in gedachten:

http://www.sf-innovations.co .uk / hoofdschakelaar-widget.htmlDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...