Vraag:
Waar zijn de SVG-pinnen voor op de SainSmart Uno-kloon?
Peter Bloomfield
2014-02-19 20:30:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een SainSmart-kloonbord gekocht dat compatibel is met de Arduino Uno R3. Naast elk van de standaard IO-pinnen is er een rij van 3 extra pinnen (mannelijk). Ze zijn gerangschikt in kolommen, gemarkeerd met S, V en G.

Ze zijn te zien op deze afbeelding:

Photo of SainSmart Uno R3 clone board

De meeste zijn direct boven de SainSmart- en UNO-logo's. De SVG-pinnen die overeenkomen met de analoge pinnen zijn direct onder de microprocessor te zien.

Waar zijn deze pinnen voor? Is dit een standaardformaat voor sommige applicaties, of is het iets unieks voor de SainSmart?

Een antwoord:
#1
+10
Peter Bloomfield
2014-02-19 20:30:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

SVG = signaal, spanning, aarde.

De signaalpen draagt ​​de werkelijke output, die op elk moment hoog of laag kan zijn. Het is eigenlijk gewoon een mannelijke versie van de overeenkomstige standaard GPIO-pin. De spanningspin zal altijd hoog zijn (dit kan 5v of 3,3v zijn op dit bord, afhankelijk van de uitgangsniveauschakelaar). De grondpin is precies wat de naam doet vermoeden - hij is verbonden met de aarde van het bord.

Dit betekent duidelijk dat er veel duplicatie is. Waarom hebben twee signaalpinnen? En waarom zou je zoveel spannings- en aardingspennen hebben als ze toch allemaal hetzelfde zijn?

De reden is simpelweg het gemak.

Als je een op zichzelf staand extern onderdeel hebt (zoals een motor), zou u er normaal gesproken 3 aparte draden naar moeten leiden. Met de SVG-pinnen met regelmatige tussenafstanden op het bord, kunt u in plaats daarvan een 3-wegkabel gebruiken met een geschikt vrouwelijk headerblok. U kunt dat naar een gelijkwaardige set van 3 pinnen op de externe component uitvoeren. Dat betekent dat je de component kunt bevestigen / loskoppelen door (effectief) een enkele kabel aan te sluiten / los te koppelen.

Ik denk niet dat het SVG-idee als zodanig een 'standaard' is, grotendeels omdat (in deze vorm) is het alleen echt nuttig voor mensen die experimenteren of prototypen (in tegenstelling tot het ontwerpen van een meer permanent systeem). Het lijkt echter redelijk populair te zijn onder hobbyisten en enthousiastelingen. U hoeft alleen maar op de componenten te letten die hun equivalente SVG-pinnen in een andere volgorde plaatsen.

Servo's hebben meestal dezelfde pin-out, dus ik denk dat het andere voordeel is dat je ze gemakkelijk kunt aansluiten. Http://www.imagesco.com/servo/connectors.jpg
Geweldig punt. Ik had het over servo's willen hebben, maar ben het duidelijk vergeten!
Dit is ook handig voor het aansluiten van een potentiometer op analoge pinnen. Als je de externe potpennen op V & G en de middelste pen op S aansluit, heb je een onmiddellijke spanningsdeler.
Ik moet erop wijzen dat het lijkt alsof de V-pin in deze configuratie niet krachtig genoeg is om een ​​standaard servo aan te sturen. Dit is jammer, want het is erg handig om een ​​servo rechtstreeks op deze header aan te sluiten. In eerste instantie lijkt het te werken, maar uiteindelijk zal het bord niet meer reageren, vermoedelijk omdat het niet zoveel stroom kan aansturen, of de spanning fluctueert. Ik weet niet precies waarom, maar het lijkt prima te werken om de servo van de Arduino-header 5v-pin te drijven. Een beetje een spelbreker.
Het is niet echt een goed idee om een ​​servo van * elke * pin op een Arduino van stroom te voorzien, omdat die ofwel een te hoge spanning zouden hebben of afkomstig zouden zijn van de logische regelaar, en aangezien servo's notoir veel energie verbruiken en elektrisch lawaai maken, is het dat wel het verdient de voorkeur dat ze niet dezelfde regulator delen als logica.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...