Vraag:
Hoe kan een 5v Uno praten met een 3.3v Due?
Peter Bloomfield
2014-02-24 18:23:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb momenteel een Uno (die werkt op 5v), en ik ben op zoek naar een Due (die alleen werkt op 3.3v). Ik zou ze willen laten communiceren via Serial of SPI of iets dergelijks, maar vermoedelijk is het geen optie om ze rechtstreeks te verbinden (ik denk dat de pinnen van Due beschadigd raken).

Is er een manier om de verbinding veilig? Of is er een alternatieve vorm van communicatie die ik veilig tussen hen zou kunnen gebruiken?

Een antwoord:
#1
+8
jippie
2014-02-24 19:36:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • Voor een 5V logische uitgang naar een 3V3 logische ingang, kunt u een resistieve verdeler gebruiken om de spanning te verlagen.
  • Wanneer deze niet is belast, is een 3V3 logische uitgang net genoeg om een ​​5V logica aan te sturen invoer. Raadpleeg het gegevensblad van de AVR voor de exacte voltages (0,6 × Vcc = 3V, te vinden onder DC-kenmerken in het gegevensblad).

Met andere woorden, met een beetje speciale zorg kan het gewoon werken .

Gebruik een niveauverschuiver om een ​​betrouwbaardere en bidirectionele oplossing te construeren. Er staan ​​er verschillende vermeld op deze pagina, maar andere fabrikanten maken vergelijkbare apparaten.

Dit document beschrijft hoe een MOSFET kan worden gebruikt om logische niveaus bidirectioneel om te zetten tussen verschillende voedingsspanningen.

+1 voor de MOSFET-oplossingsreferentie. Ik dacht niet dat bidirectionele niveauverschuiving zou kunnen werken. Fascinerend.
Om toe te voegen, voor de MOSFET-niveau-omzetter zijn er geen afzonderlijke componenten nodig - er zijn apparaten zoals de FDC6301N dubbele FET. Of er zijn speciale niveauverschuivers zoals de PCA9306.
Adafruit heeft een kant-en-klare MOSFET-level shifter (http://www.adafruit.com/products/757) die ook goed werkt voor I2C-communicatie, waar je bi-directionele niveaevertaling nodig hebt.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...