Vraag:
Hoe schrijf ik een Arduino-sketch en een Android-applicatie om met elkaar te communiceren via een standaard USB-kabel?
David Cary
2014-02-17 00:48:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe schrijf ik een Arduino-sketch en een Android-applicatie om met elkaar te communiceren via een standaard USB-kabel?

U kunt [een van de vele usb-interfaces] gebruiken (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1371750)
Vijf antwoorden:
#1
+6
Federico Fissore
2014-02-17 02:27:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Android-apparaten hebben meestal geen USB-host: ze verwachten te zijn aangesloten op een slimmer apparaat, zoals uw computer. Hetzelfde geldt voor Arduino. Om deze reden heeft Arduino de Mega ADK gemaakt (dat betekent ontwikkelkit voor accessoires).

Mega ADK en Due fungeren als USB-hosts en kan rechtstreeks op uw Android-telefoon worden aangesloten. Als je al een bord hebt, is een andere optie om een ​​USB-hostschild te krijgen om USB-hostmogelijkheden toe te voegen.

Je schets zal de telefoon vertellen wat voor soort accessoire het is en je telefoon zal de juiste applicatie downloaden uit de winkel.

Er is een boek over het verbinden van Arduino met Android.

Er zijn converters van mini-USB naar USB-A-host.
@anorton Yes: dat zijn OTG-kabels ... zie mijn bericht.
Het uitgangspunt van dit antwoord was jaren voordat het werd gepost verouderd - de meeste moderne Android-apparaten waren * bedoeld * om USB-hostondersteuning te hebben, hoewel er gevallen zijn waarin een eigenaardigheid van het ontwerp het kapot laat.
#2
+3
Anonymous Penguin
2014-02-17 20:00:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je noemde nooit je tabletmodel ... of Arduino-model

Er zijn enkele tablets die zijn ontworpen om te werken met USB-sticks en printers. Dit wordt OTG genoemd (onderweg.

Je hebt nodig:

  • Een tablet die OTG ondersteunt
  • Een OTG-adapter die in de USB-sleuf van uw tablet past en is compatibel
  • De Arduino Uno Communicator-app
  • Arduino Uno (of kloon) [Opmerking: er staat dat het werkt met Atmega16U2 of Atmega8U2 geprogrammeerd als een USB-naar-serieel-omzetter, dus ik neem aan dat dat een paar kaarten meer zou omvatten dan de Uno.)

Een ander alternatief is om te kijken naar Bluetooth (Opmerking: ik heb zojuist een willekeurige link gekozen, maar er zijn honderden vergelijkbare BT-adapters)

Merk op dat de standaard Android USB-hostmodus * geen * flash-drives ondersteunt met enige besturingssysteemfunctionaliteit (hoewel een paar builds van leveranciers dat wel doen) - het stelt eerder een vrij onbewerkte USB-host-API bloot aan applicatiecode.
#3
+2
David Cary
2014-02-17 09:36:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het USB-protocol vereist dat het ene uiteinde een "host" is en het andere uiteinde een "randapparaat", en het werkt niet als de apparaten aan beide uiteinden van de kabel "randapparatuur" zijn. Alas, de meeste Arduinos en veel vroege Android-apparaten zijn 'randapparatuur', dus het aansluiten van dergelijke apparaten met een standaard USB-kabel werkt niet.

Sommige moderne Android-apparaten ondersteunen 'OTG', dus in theorie zou je het Android-einde van de kabel de "host". Heeft iemand dit aan het werk gekregen?

Een andere benadering is om op de een of andere manier het Arduino-uiteinde van de kabel de "host" te maken en het Android-uiteinde van de kabel het "randapparaat". Dat is de benadering van

(De Amarino (a) en Cellbots (a) (b) hebben nog een geheel andere benadering) .

#4
+1
80HD
2014-02-17 15:54:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Verwerking is een geweldige plek om aan de slag te gaan met apparaat-naar-apparaat-communicatie.

De interface en taal lijken erg op Arduino en er zijn veel voorbeelden om u op weg te helpen.

http://playground.arduino.cc/Interfacing/Processing

Werkt dat op Android?
@AnnonomusPerson Ja, [verwerking voor Android] (http://wiki.processing.org/w/Android)
@Faux_Clef Hmm wist dat niet. Ik weet nog steeds niet of dit het beste is voor Android, die link die je hebt gepost, leek niet erg stabiel ... Ik weet dat de verwerking USB-ondersteuning heeft, maar ik weet niet of je dat op Android kunt doen ...
#5
-1
Artsduson
2015-03-31 22:14:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt Android en Arduino met usb verbinden en de eenvoudige tool App inventor 2 voor Android gebruiken

Heb je deze nieuwe applicatie geprobeerd: https://play.google.com/store/ apps / details? id = bp.usbbridge.appinvDemo en volledige versie: https://play.google.com/store/apps/details?id=bp.usbbridge.appinv

Vind video's over verklaringen: USB OTG Bridge Serial UART voor APP Inventor 2 en ARDUBLOCK op youtubeDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...