Vraag:
Is het mogelijk om een ​​Arduino Pro Mini te programmeren met een Arduino Uno R3?
zeldarulez
2014-02-15 09:50:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb onlangs een Arduino Pro Mini cadeau gekregen en ik heb geen externe USB-programmeur om de Pro Mini te programmeren. Ik heb echter wel een Arduino Uno R3, en ik denk dat het mogelijk zou zijn omdat ze allebei dezelfde kloksnelheid en microcontroller hebben (16Mhz met een atmega328).

Is het mogelijk om een ​​Arduino te programmeren Pro Mini met een Arduino Uno? Zo ja, hoe doe je dat?

Welke Pro Mini is het, 3,3 V of 5 V? Ik denk dat dit de 5V moet zijn, aangezien ik denk dat de andere (3.3V) alleen op 8MHz werkt.
Ik gebruik deze methode voor mijn Leonardo..http://forum.arduino.cc/index.php? PHPSESSID = 15s79rlhp4mobav6canqahon54 & topic = 159904.msg1200578 # msg1200578
Drie antwoorden:
#1
+7
sachleen
2014-02-15 09:55:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sluit gewoon de pinnen (RX, TX, reset, voeding en aarde) aan op de overeenkomstige pinnen op uw Uno.

Mogelijk moet u de ATMega328 uit uw Uno halen om dit te laten werken .

Houd er rekening mee dat u hem op de juiste stroompin moet aansluiten! Als je pro mini op 3,3 V werkt, moet je hem aansluiten op de 3.3-pin op je Uno.

Bekijk de ArduinoToBreadboard -pagina voor wat meer informatie. Scrol omlaag naar "Uploaden met een Arduino-bord". Hoewel het je laat zien hoe je een Arduino op een breadboard programmeert, is de bedrading hetzelfde.

U moet de ATmega328 van het bord verwijderen. Er is een vage kans dat het zou werken zonder dit te doen, maar de kans is groot dat zelfs als het oppervlakkig werkte, u fouten zou krijgen.
Ik heb het consequent laten werken omdat ik de SMD uno heb. Moest echter handmatig opnieuw instellen.
Deze werkte niet voor mij.
#2
+3
Hebby
2015-01-31 23:45:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

je kunt programmeren met een SMD-kaart, je koppelt de reset-lijn niet, houdt de reset op de uno ingedrukt gedurende het hele proces en tikt op de reset op de mini zodra het ide zegt upload om de sketch te uploaden, door ingedrukt te houden de uno in reset interfereert het niet met de seriële communicatie

Werkte als een zonnetje. Ik bleef op RESET drukken gedurende de hele uploadperiode, van voordat ik Arduino aansluit tot ik klaar was met uploaden. Werkt goed. Hartelijk bedankt.
#3
+2
MichaelT
2018-05-29 02:27:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is een andere methode waarmee u uw schetsprogramma's kunt uploaden. Programmeer de UNO met de "Arduino as ISP" sketch en verbind de pro mini via de SPI pinnen (plus reset lijn). Zie "Upload with Programmer" op de Arduino-website en elders op internet inclusief stack exchange. Met deze methode kunt u het volledige geheugen van de chip gebruiken en hoeft u de bootloader niet te gebruiken, maar u moet elke keer uploaden met SPI.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...