Vraag:
De beste manier om te bepalen of een waterkan van 5 gallon leeg raakt
synic
2014-02-27 23:27:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een espressomachine die zijn water haalt uit een van die blauwe waterflessen van 5 liter (ik zou hem peilen, maar ons water is hier WAAAAY te hard).

Als ik ooit per ongeluk de fles zonder water raakt, zal de roterende pomp in de espressomachine kapot gaan, wat een kostbare vergissing zou zijn.

Ik weet dat ik een soort magnetische vlottersensor in de waterfles kan installeren, maar sinds Ik moet het eens in de paar weken vervangen, als er iets anders in de fles zit, zou het moeilijker zijn om het uit te wisselen en is de kans op microbiële besmetting groter. De pomp die water uit de fles pompt, sluit goed af bij het deksel, en alles wat eronder of erdoorheen loopt, zou die afdichting in gevaar brengen.

Is er iets dat ik zou kunnen gebruiken om te detecteren of het waterpeil is laag vanaf de buitenkant van de fles? Zoals een lasersensor?

Ik geloof dat water infrarood licht absorbeert, dus je zou kunnen experimenteren met een infrarood LED / fototransistor. Er zijn ook speciale componenten en mogelijk break-outs. Ik geloof dat het zo is hoe regensensoren werken in een auto.
Een drukgevoelige basis (d.w.z. veren en een schakelaar) kan ook iets zijn om te overwegen. De nauwkeurigheid is misschien niet uitstekend, maar zolang u daar rekening mee houdt in uw toleranties, zou het kunnen werken.
Mogelijk kunt u het verschil in soortelijke warmte op een punt op de fles met en zonder water tot op dat punt gebruiken. Een weerstand die een bij aanraking detecteerbaar energieniveau dissipeert dat in thermisch contact staat met een temperatuursensor en dat alles in thermisch contact met het juiste punt op de fles.
Acht antwoorden:
#1
+10
jlbnjmn
2014-02-28 02:54:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een krachtsensor gebruiken om een ​​hoeveelheid water te meten

Om te voldoen aan uw eis om de sensor aan de buitenkant van de watercontainer te hebben, zou ik het gebruik van een krachtsensor aanbevelen om de fles op gezette tijden te wegen. Een krachtsensor, zoals de FlexiForce A401, is een soort weerstand die de weerstand verandert in reactie op de hoeveelheid uitgeoefende kracht. Hoewel het niet zo nauwkeurig is als een schaal, zou het voldoende nauwkeurigheid moeten bieden (+ -3% volgens de datasheet) voor de beschreven toepassing.

De basisprocedure zou zijn om de krachtsensor op de Arduino en meet eerst de weerstand met een lege fles, daarna weer meet met een volle fles. Dit geeft u een idee van de kracht die uw specifieke platform feitelijk op de sensor uitoefent, en u kunt vervolgens de spanning (volgens het gegevensblad) voor uw installatie verfijnen.

Een eenvoudige tutorial over het gebruik van een vergelijkbare krachtsensor met een Arduino is hier te vinden.

Andere mogelijkheden

Het gebruikt in feite het tarragewicht van de lege watercontainer (of in ieder geval bijna leeg) om het alarm af te laten gaan. .
#2
+4
Steve Cooley
2014-02-28 01:51:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat je een "vloeistofniveauschakelaar" wilt, mogelijk ook bekend als een "vloeistofschakelaar" ... Ik realiseer me dat dit misschien niet aan je eisen voldoet, maar dit is een manier om het probleem op te lossen probleem voor> $ 10. Ik zou waarschijnlijk iets in elkaar hacken waardoor deze sensor in lijn met de fles zou komen. het is waarschijnlijk te hacky, maar je zou een schijf van multiplex kunnen hebben met dezelfde diameter als de waterfles, met een pijpfitting in het midden waar je de schakelaar zou kunnen monteren, zodat de waterfles er water doorheen leidt zodat wanneer hij bijna leeg is , zou het de schakelaar activeren voordat het naar de pomp loopt.

inline liquid level switch

Ja, dat moet in het water zijn, en dat wil ik niet.
#3
+4
PFudd
2014-02-28 05:55:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een andere optie is om de stroom te meten die de pomp ingaat; wanneer het droogloopt, gaat de stroom omhoog, wat de warmte genereert die de pomp frituurt.

Of meet de temperatuur op de pomp, maar het meten van de stroom zal het begin van het smelten van de pomp detecteren, terwijl de temperatuur kan alleen het midden of einde van de meltdown detecteren. :-(

Of installeer een stroombegrenzer of stroomonderbreker in lijn met de pomp, voor het geval al het andere faalt. :-)

Interessant. Dit zou de espressomaker enigszins moeten aanpassen om te implementeren, corrigeren? Zou een lont een acceptabele methode zijn?
#4
+3
mikeY
2014-02-28 02:08:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het lijkt me dat als je 4,9 liter hebt weggepompt, je weet dat de kan bijna leeg is. Als een inline debietmeter tussen de pomp en de espessso-maker uitvalt vanwege watercontact, dan weet je misschien dat een espresso-shot x hoeveelheid water kost, en als je eenmaal voor y shots heeft gebeld (en x keer y berekend) is dat in de gevarenzone van opraken van water?

Zou werken als alle opnamen gelijk waren, en dan alleen als water alleen werd gebruikt om opnamen te maken (geen stoommelk of schone glazen, of americanos)
Een espresso shot of zelfs een Americano lijkt een vast bedrag (digitaal in deze context), maar ja, melk stomen en met name schoonmaken kunnen variëren (analoog in deze context). De suggestie van jlbnjmn om de kan in wezen periodiek te wegen, ziet er goed uit, tenzij je een door jippe voorgestelde sensor kunt vinden die misschien door de fles aan de onderkant zou schijnen en dan een soort van leeswijziging zou hebben als hij niet langer door water scheen.
#5
+3
Victor
2014-02-28 11:00:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wanneer licht een pad volgt dat het van het ene materiaal naar het andere brengt, maakt het een scherpe bocht. De afwijkingshoek is echter verschillend op basis van de eigenschappen van de materialen.

U kunt dit principe gebruiken.

Stel een LED in op het niveau dat u het laagste wilt zijn. Als het water vol is, volgt het licht een bepaald pad door de container en bereikt het de lichtsensor. Als het water onder het niveau komt, zal het het missen (of je zou een tweede sensor kunnen plaatsen als je dat echt zou willen).

Op basis van deze informatie kun je weten wanneer het water te laag wordt. Onderneem gewoon de juiste maatregelen.

Let op de aanbeveling om het gebruikte water te meten. Dit kan gevaarlijk zijn. Misschien heb je een lek (nu of later) of kan iemand de machine kantelen en wat water morsen. In beide gevallen zou uw waterniveau lager zijn dan het niveau dat u berekent, wat er zeker toe zou leiden dat uw espressomachine kapot gaat.

#6
+3
David Cary
2014-02-28 12:05:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lasers

Als je blauwe waterflessen net als de mijne zijn, zijn ze transparant.

Dit is wat ik als eerste zou proberen:

Ik zou een goedkope laser kopen en het licht horizontaal door de fles laten schijnen. Ik zou de laser door een kort akkoord richten - niet rechtstreeks door het midden van de fles gericht; misschien 1/8 draai links van het midden.

  ------- L .. / ....... \ .......... S1 / \ | o | S2 \ / \ / ------- bovenaanzicht  

Als de fles leeg is, schiet de laserstraal vrijwel recht door de fles - ik zou er een plaatsen fotosensor S1 daar.

Als de fles niet helemaal leeg is, zal de laserstraal buigen ( refracteren) - voor redundantie zou ik daar een andere fotosensor S2 plaatsen .

Zolang de Arduino ziet dat de laser alleen S2 raakt, zit er nog wat water in de fles, in ieder geval tot op het niveau van de laser - zet het groene licht aan.

Al het andere - licht dat alleen op S1 wordt gedetecteerd, of niets wordt gedetecteerd bij een van de sensoren, of licht wordt gedetecteerd bij beide sensoren (ja, het kan gebeuren) - er lijkt iets niet in orde, laat de Arduino het groene licht uitschakelen en doe het rode licht aan.

Ik zou beginnen met het eenvoudigste dat mogelijk zou kunnen werken. Als ik geluk heb, zou het kunnen werken. Zo niet, dan zijn er veel kleine trucs die nodig zijn om het licht te krijgen waar u het wilt hebben. Er zijn ook veel trucs voor bloc koningslicht, enz. van waar je het niet wilt hebben. Kleine zwarte buisjes, rode plastic filters, pulseren van de laser op een paar kHz, collimerende lenzen, lock-in versterkers, enz.

Er lijken veel tutorials te zijn die beschrijven hoe je een laser kunt detecteren met Arduino - zie

(Dit zou waarschijnlijk net zo goed werken met een medium-power LED of "infrarood LED" en een zorgvuldige optische focus en uitlijning. Maar - lasers!)

Ik ga deze zeker proberen, want ik heb het gevoel dat het een oplossing zal zijn waarbij ik de fles kan verwisselen zonder een sensoruitrusting te verwijderen. De laser en de sensor hoeven alleen maar op de fles te worden gemonteerd, niet er echt op.
#7
+3
ratchet freak
2014-02-28 15:13:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

je kunt een metaaldetector-achtige opstelling gebruiken met het feit dat de elektronische permittiviteit van water anders is dan die van lucht

een spoel met AC naast de fles hebben en een niet-aangedreven spoel erin

door de stroom en / of spanning te meten die wordt gegenereerd door de tweede spoel, kun je het verschil voelen tussen met water ernaast en zonder

#8
+2
Criggie
2014-02-28 07:38:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eerlijk gezegd - je denkt erover na.

Een peilstok of een vlotter zou alles zijn wat je nodig hebt. Zodra het waterniveau onder uw minimum zakt, beweegt de vlotter met het waterniveau naar beneden en trekt aan een schakelaar of laat een LDR door een gat kijken. Doe dan zoiets als een licht aandoen.

Minder is meer.

Nogmaals, ik wil het niet in het water.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...