Vraag:
Kan een stappenmotor rechtstreeks vanaf een Arduino worden bestuurd?
Peter Bloomfield
2014-02-21 18:21:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben van plan een eenvoudige XY-plotter te bouwen en heb gekeken naar de mogelijkheid om een ​​paar kleine 5V 4-fasen steppers te gebruiken om de beweging te bieden. In mijn onderzoek heb ik vaak reclame gemaakt voor stepper-driverborden, variërend van erg groot en duur tot vrij klein en goedkoop. Sommige zien er eigenlijk uit als niet meer dan een darlington-array op een PCB.

Heb ik echt een van die externe driverboards nodig, of kan ik de steppers rechtstreeks vanaf mijn Arduino besturen?

Heeft u de datasheet van de steppers? Wat zou de DC-weerstand van de spoelen zijn? Waarschijnlijk heb je sowieso een driver nodig, maar de maatvoering heeft te maken met het vermogen dat de stepper trekt. Ik schat dat je maximaal 125 mW rechtstreeks van een Arduino kunt rijden, waarschijnlijk zelfs minder.
Helaas geen onderdeelnummer en minimale informatie van de leverancier. Ik dacht dat de huidige trekking waarschijnlijk te veel zou zijn, maar vond het toch de moeite waard om te vragen.
Een antwoord:
#1
+11
TheDoctor
2014-02-21 19:48:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Over het algemeen kunnen stappenmotoren niet worden bestuurd door een Arduino-pin. Ze hebben een stroomopname van meer dan 20mA die een enkele pin kan leveren.

Terugslag is ook een probleem. Omdat de motoren binnenin bewegende magnetische onderdelen hebben, blijven ze elektriciteit opwekken nadat de stroom is uitgevallen. dit zal vrijwel zeker genoeg negatieve spanning veroorzaken die genoeg is om je Arduino te frituren.

Een oplossing is om een ​​motor driver chip of shield te gebruiken. Deze is een goed voorbeeld. Deze hebben op transistor gebaseerde chips die voldoende stroom kunnen sturen om een ​​motor van stroom te voorzien, en diodes om de terugslag van de motoren te verzachten.

U hebt geen bewegende componenten nodig om inductieve terugslag te produceren. Het enige wat je nodig hebt is inductie, waarvoor helemaal geen bewegende delen nodig zijn.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...